HEDERSPRISEN 2024 – Norsk Lundehund Klubb

På Værøy ble Hedersprisen 2024 delt ut.

Den gikk i år til Nils-Kristian Ellingsen på Røst, for sitt utrettelige arbeide for den flotte rasen vår.

Begrunnelsen ble opplest på medlemsmøtet torsdag 11.juli. Dessverre kunne ikke mottaker være tilstede, så leder leste opp mens Merete hadde han på tråden pr tlf.

Mandag etter Værøy reiste leder til Røst, og fikk overlevere prisen personlig – det ble et varmt og meget hyggelig møte med en av klubbens store og viktige ildsjeler. Han hadde et innlegg i LHN nr 2 i år, og teksten med begrunnelsen vil komme i LHN nr 3 i sin helhet.

Et lite utdrag fra teksten:

«Hedersprisen deles ut til en som har vært medlem i klubben siden 1. oktober 2001 og har hatt et hjerte av gull for rasen helt siden tidlige barneår.

Personen kjøpte sin første lundehundvalp i 2001, men det gikk ikke lang tid før det kom en henvendelse om det var mulig å overta en omplasseringshund som oppdretter hadde fått tilbake på grunn av dårlig stell. Hunden kom og ble godt tatt imot i den lille flokken som etter hvert vokste.

Det ble kjent i klubbens ledelse at årets mottaker hadde et meget godt lag med de de vanskeligstilte hundene. Henvendelser kom både fra Mattilsynet, Dyrebeskyttelsen og Norsk Lundehund Klubb.»