Hjem
Heike av Vinterskogen Gunn Tove Ormset 600
Heike av Vinterskogen, foto: Gunn Tove Ormset ©

Utstilling er sosialt og morsomt for deg og hunden din! Vil du delta på utstilling med din lundehund?

Vi har samlet noen lenker her for å hjelpe deg i gang. Lenkene er beregnet på deg som er helt fersk når det gjelder utstilling, eller som ikke har deltatt på lenge.

  1. Norsk Kennel Klubb (NKK) har laget en god veileder for deg som er nybegynner. Vi foreslår at du starter med å lese denne brosjyren: "Ny i Ringen". Her får du vite om utstillings- og premiesystemet, og du kan lese om hvordan utstillingen gjennomføres. Du får også vite hva eier og hund skal gjøre på utstillingen, slik at dere kan forberede dere.
  2. På NKK sine nettsider finner du gjeldende utstillingsregler som blant annet krav til vaksinering og annet.
  3. Hos NKK finner du også terminlister for alle utstillinger i løpet av året. Velg type "Utstilling" og rase "Norsk Lundehund", så får du en liste med dato og sted for alle utstillinger du kan stille lundehund.
  4. I rasestandard for norsk lundehund finner du en beskrivelse av rasetypiske trekk, som sier noe om hva dommeren vil se etter for lundehunder. Vær forberedt på at det varierer noe mellom ulike dommere hva de vektlegger, og vurdering kan også variere ut fra hvor mange hunder av samme rase som deltar samtidig.

Via terminlista melder du deg også på de utstillinger du ønsker å prøve deg på. Du trenger en brukerkonto på NKK for å melde deg på, dette får du tilgang til så fremt du er medlem. Husk, du er automatisk medlem av NKK når du er medlem i Norsk Lundehund Klubb - NLK.

Vi vil gjerne at så mange som mulig deltar med sin lundehund på utstillinger. Det er alltid hyggelig å treffe andre hundeeiere, og det er en flott arena for å få vist frem norsk lundehund som rase.

Hver sommer har Norsk Lundehund Klubb en spesialutstilling med helgetreff, et veldig trivelig og sosialt arrangement. Du kan også delta i klubbens konkurranse for Årets utstillingshund, hvor du samler poeng gjennom et helt år.

Har du spørsmål? Vi anbefaler at du oppsøker en av de aktive Facebookgruppene som finnes for lundehund, her kan du på kort tid få gode råd og tips fra erfarne lundehundeiere. Du kan også prøve å finne ringtrening eller utstillings/handlerkurs i ditt nærområde.

Lykke til!