Hjem

2015 - årets aktivitetshund

Leinstadhagens Mille Lernæs og May Elisabeth Lernæs Selbekk (c)
Leinstadhågens Mille Lernæs og May Elisabeth Lærnes Selbekk ©

Årets Aktivitetshund er kåret for tredje gang i Norsk Lundehund Klubb. Det kåres Årets Aktivitetshund 1.-3. plass, med utdeling av priser under spesialutstillingen.

Resultater

Vi gratulerer Ålvisheim`s Nauma Livesdotter med 1. plass og tittelen Årets Aktivitetshund 2015 i Norsk Lundehund Klubb! Vi gratulerer også Dykebo`s Rosen Elfi med 2. plass og Tuva fra Vågen og Vingheias Saga med delt 3. plass!

Plass Hund Fører Poengsum
1 Ålvisheim's Nauma Livesdotter Ida Skarkerud 125
2 Dykebo's Rosen Elfi Elin D. W. Johannessen 120
3 Tuva fra Vågen Ida Skarkerud 85
3 Vingheias Saga Gunn Tove Ormset 85
4 Leinstadhågens Mille Lærnes May Elisabeth Lærnes Selbekk 50
5 Dunderdalens Iver Astrid Rødsand 45
6 Hekla B1 Elin Mariboe Hovde 25
7 Lundekloens Vinga Gunn Tove Ormset 20
8 Holli Elin Mariboe Hovde 15
9 Lundefoxen's Ariel May Elisabeth Lærnes Selbekk 10
10 Ålvisheim's Torje Livesson Elin D. W.  Johannessen 5

Flere av ekvipasjene forteller om sine erfaringer med å starte i konkurranser i Lundehund-nytt nr 1/2015.

Om årets deltagelse

Det er med stor glede at vi ser en økning av antall påmeldte til Årets Aktivitetshund, med 11 påmeldte for 2015. Også i år har vi valgt å presentere samtlige av hundene som har deltatt, for å gjøre litt stas på hver og en, og vise mangfoldet i aktivitetene. Vi vil spesielt trekke frem Lundekloens Vinga, som fortsatt er aktiv i agility, med sine snart 12 år – det står det stor respekt og beundring av!

Årets deltagere har vært aktive innen rallylydighet, agility og blodspor. Til neste år håper vi også å se hunder som har deltatt i aktiviteten Smeller, en forholdsvis ny hundesport i Norge, der hundene skal bruke nesen og å markere på forskjellige lukter.

Noen vil kanskje legge merke til at aktiviteten eggsanking ikke er tatt med i år. Dette handler om manglende reglement og retningslinjer for premiering, noe som gjør det vanskelig å sammenligne med øvrige aktiviteter. I år har også klubbens prosjekthunder fått muligheten til å delta i kåringen, der Hekla har gjort en flott blodsporprøve, med 1. premie. Dette vil være for en prøveperiode, med samme hensikt som for andre lundehunder, å vise frem våre hunder som aktive og med et stort mangfold. Vi håper på flere påmeldinger fra prosjekthundene til neste år.

Vi takker for årets deltagelse! Dere er med på å synliggjøre lundehunden som en aktiv og flott rase! Vi oppfordrer samtidig flere til å være aktive med hundene sine i ulike aktiviteter og miljøer. Å starte i konkurranser er kanskje ikke noe alle ønsker - turer, trening og kurs er vel så god aktivitet. Viktigst er samholdet mellom hund og eier. Kos dere med hundene deres og vær stolte av det dere oppnår sammen!

2014 - Årets aktivitetshund

2014 Arets aktivitetshund

Årets Aktivitetshund er kåret for andre gang i Norsk Lundehund Klubb. I forkant av årets kåring ble det oppfordret til å komme med innspill til flere aktiviteter, noe som har resultert i at uoffisielle stevner og aktiviteten eggsanking er tatt med. I år er det flere hunder som er påmeldt, innenfor flere ulike aktiviteter. Det kåres Årets Aktivitetshund 1.-3. plass, med utdeling av priser under spesialutstillingen.

Resultater

Vi vil gratulere Dykebo`s Rosen Elfi med en solid 1. plass! Vi gratulerer også Ålvisheim´s Nauma Livesdotter med en flott 2. plass, og Leinstadhågens Mille Lærnes med en fin 3. plass! Også gratulerer til alle årets deltagerne med fine resultater!

Plass Hund Fører Poengsum
1 Dykebo's Rosen Elfi Elin D. W. Johannessen 335
2 Ålvisheim's Nauma Livesdotter Ida Skarkerud 300
3 Leinstadhågens Mille Lærnes May Elisabeth Lærnes Selbekk 90
4 Tore Hund (Max) May Elisabeth Lærnes Selbekk 70
5 Vingheias Saga Gunn Tove Ormset 30
6 Lundekloens Vinga Gunn Tove Ormset 25
6 Mopsegårdens Gurine Merete Evenseth 25
6 Lundestugu's Linjadatter Alfa Frøya Merete Evenseth 25
7 Tuva fra Vågen Ida Skarkerud 20

Flere av ekvipasjene forteller om sine erfaringer med å starte i konkurranser i Lundehund-nytt nr 1/2015.

Om årets deltagelse

Det er med stor glede vi kan konstatere at det er flere deltagere enn i fjor, da kåringen startet. I år har vi valgt å presentere samtlige av hundene som har deltatt, for å gjøre litt stas på hver og en. Det skal være lov å være stolt av og skryte litt av sin hund!

Det var i år 9 påmeldte, som er plassert fra 1.-7. plass, med delt 6. plass for tre av hundene. Vi ser et fint mangfold i aktiviteter. Vi ser også at samtlige trekker frem at hundene trives med å være i aktivitet, være seg turer i skogen, kurs eller stevner.

Årets deltagere har vært aktive med eggsanking, rallylydighet, agility, blodspor og ferskspor. For sistenevnte er det blitt to godkjente ettersøkshunder, noe det ligger mye trening og engasjement bak. Vi er også glade for at to av hundene som har sanket egg på flyplassen i Tromsø har meldt på i år. De har skapt mye god blest om rasen og dens egenskaper. Hundene på 1. og 2. plass har deltatt på mange stevner, noe som gir god utteling, da alle resultater tas med. Begge har forøvrig gjort det veldig bra på stevner.

For 2015 vil vi se nærmere på poengfordelingen mellom de ulike aktivitetene, for å få til en mest mulig rettferdig kåring. Utfordringen ligger i at aktivitetene er vidt forskjellige, noe som gjør det vanskelig å sammenligne nivå, tidsaspekt m.m. Vi er på rett vei, men vil gjerne ha innspill på dette.

Vi takker for årets deltagelse. Dere er med på å synliggjøre lundehunden som en aktiv og flott rase! Vi oppfordrer samtidig alle til å være aktive med lundehunden sin og vise den frem i ulike aktiviteter og miljøer. For en lundehund den kan så visst!

Lykke til dere som skal ut å starte i konkurranser eller prøver i 2015!


2013 - Årets aktivitetshund

1. Frost av Vinterskogen 1. Dykebo's Rosen Elfi 2. Lea av Stjernepoten
2013 Rachel Hamre Frost av Vinterskogen 198 2013 Elin D W Johannessen Dykebos Rosen Elfi 180 2013 Irene Stølan Lea av Stjernepoten 198
Lydighet, Rallylydighet Agility, Agility Hopp Agility

Vi vil gratulere med delt 1. plass til Rachel Hamre med Frost av Vinterskogen og Elin D. W. Johannessen med Dykebo`s Rosen Elfi! Vi gratulerer også Irene Stølan med Lea av Stjernepoten med en fin 2. plass!

Plass Hund Eier(e) Antall starter Poeng
1. Frost av Vinterskogen Rachel Hamre 8 125
1. Dykebo's Rosen Elfi Elin D. W. Johannessen og Lars Aude Arnesen 6 125
2. Lea av Stjernepoten Irene Stølan 1 15

Alle tre ekvipasjene forteller om sine erfaringer med å starte i konkurranser i Lundehund-nytt nr 1/2014.

Om konkurransen årets aktivetshund 2013

Årets Aktivitetshund er for første gang kåret i Norsk Lundehund Klubb. Det var kun tre påmeldte i år, men alle tre har positive erfaringer med det å konkurrere og vise frem lundehunden sin. Vi vet også at det tidligere år har vært flere som har konkurrert. Dette er oppsummert i Lundehund-nytt nr. 4 2013.

Det kan være mange årsaker til at det i 2013 har vært mindre aktivitet blant lundehunder, slik som valping, sykdom, personlige årsaker m.m. Vi vil tro at det i årene fremover fortsatt vil være aktivitet og håper at en slik kåring kan være med på å stimulere til nettopp det. Vi kjenner til at en del ferske valpekjøpere ønsker lundehund til blant annet spor og agility. Det er flott å se.

Ordningen skal evalueres i slutten av året (før neste års kåring) og vi vil da se på om det er flere aktiviteter som bør involveres. Dette vil vi gjerne ha innspill på. Vi oppfordrer flere til å være aktiv med lundehunden sin og vise den frem i ulike miljøer. 

I konkurransen om å bli Årets Aktivitetshund kan man samle poeng i en rekke aktiviteter. Aktivitetene er valgt ut i fra NKKs regelverk for offisielle øvelser og prøver. Bronsemerket er en uoffisiell prøve, men er inkludert for å stimulere til deltagelse. Utdanning av Norsk Redningshund er også med i konkurransen.

For å delta må hunden være registrert i NKK og eier eller fører være medlem av Norsk Lundehund Klubb. Poeng fra alle aktiviteter i løpet av et år (fra 01.01 - 31.12) er tellende. Ingen poeng vil følge fra år til år. Poengfordelingen er gjort etter vanskelighetsgrad, med hensyn til nivå på øvelsen og tidsperspektiv for godkjent prøve eller utdanning. For å stimulere til deltagelse vil man også få poeng for deltatt uten plassering.

Følgende aktiviteter er gjeldende:

  • Lydighet
  • Agility/Agility Hopp
  • Rallylydighet
  • Kreativ lydighet (Freestyle og Heelwork to Music)
  • Brukshund (Rapport/Rundering/Spor)
  • Blodspor og ferskspor (Ettersøkshund)
  • Redningshund (Ettersøkning/Lavine/Ruin)