Hjem
Obrimas Karo, Viking Vilja av Strandbo, Løvheims Audhumbla, Løvheims Edda Løvheims Fjorgyn, foto: Gerd Haugen
Obrimas Karo, Viking Vilja av Strandbo, Løvheims
Audhumbla, Løvheims Edda og Løvheims Fjorgyn.
Foto: Gerd Haugen ©

Bakgrunn

Handlingsplanen knyttet til NLKs Rasespesifikke avlsstrategi (RAS) peker på flere tiltak for å forebygge utvikling av mage-/tarmlidelsen Intestinal lymfangiektasi (IL) hos lundehund.

I en slik sammenheng er det naturlig å se nøyere på hvordan hundene bør fores. Ett tiltak i handlingsplanen går derfor ut på å samle inn og systematisere den erfaringen eiere har med fòring av lundehunder. Har fòring av lundehunder endret seg over tid? Er det mulig å se noen generelle trekk i forhold til hva som er gunstig og mindre gunstig?

Gjennomføring

Når vi vet hvilke resultater spørreundersøkelsen gir, vil vi se hvordan vi skal bearbeide svarene videre og eventuelt koble inn ekspertise innen ernæring og veterinærmedisin. For å kunne nærme oss disse problemstillingene trenger vi informasjon fra så mange som mulig av dere hundeeiere!

Styret har nedsatt en komité som skal systematisere informasjonen som kommer inn. For at flest mulig skal ha mulighet til å delta har vi laget et elektronisk spørreskjema.

For dere som har hatt mange hunder over mange år kan det være nok at dere konsentrerer svarene om det dere har gjort de siste årene og hvilke erfaringer dere har gjort. Det er fint om dere skriver hva slags fòr dere bruker (eks. Hills, Eukanuba osv..)

Vi takker for svarene som er kommet inn så langt, og håper at flere tar seg tid til å svare på spørreundersøkelsen slik at vi får bredest mulig grunnlag.

Angående personvern

Når opplysningene er kommet inn, vil vi bearbeide svarene og eventuelt kontakte dere om vi trenger mer informasjon. Deretter blir linkene mellom hundeeier og hunder slettet slik at vi kun står igjen med alder og kjønn på hundene i tillegg til svarene som dere har gitt. Vi ser på dette som viktig for at våre informanter ikke skal frykte at opplysningene kan brukes i andre sammenhenger.

Delta i kartleggingen og bli med i trekningen av tre fine premier!

Det blir trukket ut tre vinnere av innkomne svar før 1. april 2015. Premiene er en av (de nå utsolgte) sportsbagene fra Lundebua og 2 porselenskrus.

Kontakt

Komitèen for fòringsprosjektet består av Karen Elise Dahlmo og Ellen Brattbakk. Er det noe dere lurer på, ta gjerne kontakt med Karen Elise Dahlmo tlf. 900 51420 eller epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Gå til elektronisk spørreskjema.