Hjem

Til deg som er tispeeier:

Hannhunder i Norge

Du kan velge kommune
eller bytte fylke (og land)
etter at du har gått inn på
en link.

Alle tispeeiere kan gå til lundehundbasen (du trenger ikke logge inn) for å søke frem en passende hannhund som avlspartner til sin tispe. Her finner du den mest oppdaterte informasjonen og det bredeste grunnlaget fra størst mulig geografisk område.

Ønsker du bare å se på alle hannhunder i ditt område kan du trykke på lenkene til høyre, velg f.eks. det fylket du bor i. Her får du raskt god oversikt over hannhunder i din nærhet.

(Kryptorkide og døde hunder er fjernet fra lenkene til høyre.)

Vær obs på noen av hannhundene kan være for nært beslektet (høy innavlsgrad) med din tispe til at paring anbefales.

Du sjekker innavlsgrad enklest ved å bruke søkefunksjonen direkte fra lundehundbasen. Vi har laget et eksempel som beskriver hvordan du finner passende hannhunder til nettopp din tispe, med automatisk beregnet innavlsgrad.

Har du spørsmål, kontakt Avlsrådet eller din fylkeskontakt.

Eksempel fra lundehundbasen:

På noen hannhunder har eierne registrert ekstra informasjon. Her er et eksempel på hvordan det kan se ut når en hund er registrert med bilde og annen informasjon i databasen:

Eksemplet fra lundehundbasen viser informasjon om hannhunden Paluna's Gere Sarason
Eksemplet fra lundehundbasen viser informasjon om hannhunden Paluna's Gere Sarason

Til deg som er hannhundeier:

Vi oppfordrer alle hannhundeiere til å legge inn kontaktinformasjon, samt bilder og annen informasjon om sine hannhunder i lundehundbasen. Når du har lagt inn kontaktinformasjon blir det lettere for tispeeierne å kontakte deg dersom det viser seg at din hannhund er en bra match for avl.

Vi har laget et eksempel som beskriver hvordan du registrerer informasjon om din hannhund.

PS! Les også om hvordan vi foreslår at hannhundeierne kan bidra på sin måte til avl. Det er ikke bare tispeeierne som kan ringe til hannhundeierne...

Eksempel fra lundehundbasen:

Her er et eksempel på hvordan det kan se ut når en hund er registrert med kontaktinformasjon til eier i databasen:

Eksemplet fra lundehundbasen viser at Elin har registrert kontaktinfo på Ålvisheim's Torje Livesson
Eksemplet fra lundehundbasen viser at Elin har lagt inn kontaktinfo på Ålvisheim's Torje Livesson (se kontakt-linken nederst til høyre - den kan trykkes på for å sende epost til Elin.

Hva med den gamle hannhundlisten?

Den gamle listen var noe utdatert. For de hundene som fortsatt var aktuelle har vi lagt inn bilder og kontaktinformasjon i lundehundbasen.

Du finner dem f.eks. ved å trykke på fylkeslenkene over, da vil det komme frem navn i høyre kolonne på de som lå på hannhundlisten (og kanskje noen flere), og når du klikker på navnet eller går inn på hunden så kan du sende epost til vedkommende.

De hunder som sto oppført på hannhundlisten per 21.01.2015 var følgende: