Hjem
Crysella og Jolner, foto: Alina Geishofer ©
Crysella og Jolner, foto: Alina Geishofer ©

I lundehundbasen - Norsk Lundehund Klubbs database, finner du alle registrerte lundehunder.

Her kan du finne avlspartner til din avlshund. F.eks. kan du ved å hente frem din hund i databasen, søke frem passende avlspartner for akkurat din hund. Du kan blant annet søke fylkesvis, på alder eller på antall tidligere valper. Vi har beskrevet et eksempel på hvordan du finner passende hannhund til din tispe. Du får også beregnet innavlsgrad på de kombinasjoner du finner til din hund.

Skjermbilde av lundehundbasen
Skjermbilde av lundehundbasen

Det er også fint om du kan legge inn utfyllende informasjon om din hund, f.eks. bilder, utstillingsresultater og helseopplysninger. Slik hjelper du den som søker etter hund med å finne passende kombinasjoner for avl. Vi har beskrevet et eksempel på innmelding av informasjon.

Vi ønsker også at annen informasjon om din hund registreres her, blant annet kryptorkisme, eventuelle sykdommer og dødsårsak. Dette er til nytte for klubben i arbeidet med å bevare rasen videre.

Du kan melde inn informasjon om din hund ved å sende inn informasjon på et skjema eller på epost. Du kan også registrere og endre informasjonen direkte selv, da må du ha en bruker i databasen. Her kan du lese mer om hvordan du oppretter din bruker basert på ditt medlemsskap i Norsk Lundehund Klubb.

Gå til lundehundbasen

Har du spørsmål til lundehundbasen og dens funksjon, ta kontakt med Avlsrådet.

Har du spørsmål vedrørende avl, eller trenger hjelp til å finne partner til din hund, ta kontakt med Avlsrådet eller eventuelt din fylkeskontakt.