Hjem

Rasespesifikk avlsstrategi

Noah, foto: Karin Jacobsen (c) 
Noah, foto: Karin Jacobsen ©

På lundehundspesialen i Lofoten sommeren 2016 samlet vi inn ca 35 mentalitetsskjemaer der lundehundeierne har beskrevet sin hunds mentalitet gjennom å besvare et sett med spørsmål.

Vi vil gjerne ha så mange besvarelser som mulig. Dataene som samles inn blir brukt til å lage en mental profil av lundehunden.

For enkelhets skyld har vi lagt opp skjemaet som en nettundersøkelse der du enkelt kan gå inn og krysse av for å beskrive din hunds mentalitet.

Åpne og besvar nettundersøkelsen her.

(you can also use the English questionnaire)

 

Ønsker du ikke å fylle ut nettundersøkelsen?

Du kan alternativt laste ned og skrive ut undersøkelsen som et skjema der du krysser ut for hånd og sender inn per post. Da sender du skjemaet til Solveig Steinnes, Bonesveien 1150, 9360 BARDU, eller du kan scanne det utfylte skjemaet og sende det per epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nedlastbart skjema som du alternativt kan skrive ut selv.

Rasespesifikk avlsstrategi (RAS) for Norsk Lundehund

Norsk Lundehund Klubb har fått godkjent sitt RAS dokument. Den ligger som nedlastbar fil HER.

Hvis du ønsker en papirkopi kan du få det ved å henvende deg til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Det koster 50,- kr å få den tilsendt.

Styret

 

Utkast til Rasespesifikk Avlsstrategi (RAS) for Norsk lundehund - frist for innspill 8. september 2013.

Norsk Lundehund Klubbs arbeider i år med en Rasespesifikk Avlsstrategi (RAS) for Norsk lundehund. Prosessen for arbeidet med strategien har vært omtalt i Lundehund Nytt nr 2, 2013, på klubbens hjemmeside og på facebookside. Vedlagte utkast ble presentert på et medlemsmøte for klubben på Klett 7. juli. Innspill til strategidokumentet kan sendes inn til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  INNEN 8. september.

(Dokumentet er fjernet, fristen for innspill er utgått)

Norsk Lundehund Klubb(NLK) startet i oktober 2012 en prosess som vil resultere i en ny avlsstrategi for rasen. Styret er ansvarlig for strategien, og avlsrådet samarbeider med styret i prosessen. Den 20.-21. april 2013 inviterte styret til et arbeidsmøte på Starum der formålet var å diskutere situasjonen for rasen, og utarbeide en skisse til en ny avlsstrategi. 19 erfarne oppdrettere, medlemmer av styret, avlsrådet og lokale rasekontakter ble invitert. I tillegg inviterte styret representanterfor de øvrige nordiske klubbene. Lederen av Svenska Lundehundsällskapet, en representant fra Suomen Lunnikoirayhdistys ry i Finland og en representant for Venner av Lundehunden i Danmark deltok på møtet.

Av Ingvild Svorkmo Espelien, Hanna Gautun og Turid Helfjord

 

Referat fra Starum 20.-21. april 2013: Utforming av Norsk Lundehund Klubbs nye avlsstrategi.

 

 

 

NKKs veileder og mal for Rasespesifikk avlsstrategi (RAS) ligger nå ute for alle interesserte.